KK Zadar najavio momčad za novu sezonu

U prostorijama kluba uz dvoranu na zadarskome Višnjiku predstavljen je novi trener kluba, iskusni slovenski stručnjak Aleš Pipan, koji se vratio u klub nakon sedam godina. Pipan je izrazio zadovoljstvo što je dobio prigodu vratiti se u klub koji je već trenirao, zna što ga čeka jer je svjestan koliko je košarka važna gradu Zadru. Najavio je da u novoj sezoni želi stvoriti momčad koja će moći konkurirati svima u svim natjecanjima, ali koja će uz dobar rezultat igrati i lijepu košarku. Jedan od ciljeva mu je ponovno ući u finale Prvenstva Hrvatske, nakon nekoliko godina. Ističe i kao jedan od svojih ciljeva u svom rosteru imati nekoliko mlađih igrača, kojima planira dati pravu priliku da se dokažu igrajući u dugoj sezoni, ali i da na taj način prikupe vrijedno iskustvo igranja na najvišoj razini.

Od promjena u momčadi ističe se odlazak Jakova Vladovića, koji je prošle sezone bio jedan od ključnih kotačića ekipe, a na kojeg se u novoj sezoni ne računa. Lovre Bašić potpisao je novi ugovor, a uz njega će na poziciji playmakera igrati i jedan stranac, kojeg stručni stožer još traži. Ivan Ivanov odlučio je napustiti Zadar i vratiti se u svoju rodnu Makedoniju, gdje je potpisao ugovor s MZT Skopjem.

Pregovarali su u klubu s dvojicom veterana koji su potekli u Zadru, Markom Popovićem i Lukom Đorićem, ali nažalost za sada se ne čini izglednim da će ijedan od njih dvojice na kraju igrati na Višnjiku. Međutim, Petar Marić, također Zadranin, u prošloj sezoni jedan od najboljih igrača Zaboka, odlučio se vratiti u Zadar. Cilj kluba je uvijek bio imati što više igrača rođenih u Zadru u prvoj momčadi, kako bi atmosfera na tribinama bila što bolja, pa sve te korake treba promatrati u tome svjetlu.

Iz kluba je nažalost otišao i Toni Jelenković, koji nije bio zadovoljan minutažom koju je imao, pa je odlučio potražiti drugi klub koji bi mu mogao garantirati više minuta na parketu u svakoj utakmici.

No Responses

 1. May
 2. TSC
 3. g
 4. g
 5. g
 6. g
 7. Sha
 8. W88
 9. asm
 10. w88
 11. R88
 12. w88
 13. w88
 14. W88
 15. Cbd
 16. W88
 17. Ivy
 18. 3d
 19. xys
 20. CBD
 21. W88
 22. prn
 23. w88
 24. W88
 25. ex
 26. W88