KK Zadar najavio momčad za novu sezonu

U prostorijama kluba uz dvoranu na zadarskome Višnjiku predstavljen je novi trener kluba, iskusni slovenski stručnjak Aleš Pipan, koji se vratio u klub nakon sedam godina. Pipan je izrazio zadovoljstvo što je dobio prigodu vratiti se u klub koji je već trenirao, zna što ga čeka jer je svjestan koliko je košarka važna gradu Zadru. Najavio je da u novoj sezoni želi stvoriti momčad koja će moći konkurirati svima u svim natjecanjima, ali koja će uz dobar rezultat igrati i lijepu košarku. Jedan od ciljeva mu je ponovno ući u finale Prvenstva Hrvatske, nakon nekoliko godina. Ističe i kao jedan od svojih ciljeva u svom rosteru imati nekoliko mlađih igrača, kojima planira dati pravu priliku da se dokažu igrajući u dugoj sezoni, ali i da na taj način prikupe vrijedno iskustvo igranja na najvišoj razini.

Od promjena u momčadi ističe se odlazak Jakova Vladovića, koji je prošle sezone bio jedan od ključnih kotačića ekipe, a na kojeg se u novoj sezoni ne računa. Lovre Bašić potpisao je novi ugovor, a uz njega će na poziciji playmakera igrati i jedan stranac, kojeg stručni stožer još traži. Ivan Ivanov odlučio je napustiti Zadar i vratiti se u svoju rodnu Makedoniju, gdje je potpisao ugovor s MZT Skopjem.

Pregovarali su u klubu s dvojicom veterana koji su potekli u Zadru, Markom Popovićem i Lukom Đorićem, ali nažalost za sada se ne čini izglednim da će ijedan od njih dvojice na kraju igrati na Višnjiku. Međutim, Petar Marić, također Zadranin, u prošloj sezoni jedan od najboljih igrača Zaboka, odlučio se vratiti u Zadar. Cilj kluba je uvijek bio imati što više igrača rođenih u Zadru u prvoj momčadi, kako bi atmosfera na tribinama bila što bolja, pa sve te korake treba promatrati u tome svjetlu.

Iz kluba je nažalost otišao i Toni Jelenković, koji nije bio zadovoljan minutažom koju je imao, pa je odlučio potražiti drugi klub koji bi mu mogao garantirati više minuta na parketu u svakoj utakmici.