Klađenje na košarku

Košarka je, uz nogomet, među najpopularnijim sportovima u Europi, stoga je jasno da je iznimno popularno kladiti se na ovaj sport. Činjenica da postoje lige diljem svijeta također povećava interes kladioničara, kao i činjenica da vrijedni i promišljeni kladitelj može ostvariti sjajan dobitak kladeći se online, u kladionicama poput Spin Palace online casino ili u fizičkim kladionicama. Najpopularnije je, naravno, klađenje na utakmice NBA, budući da svaka momčad prije doigravanja odigra 82 utakmice, pa je relativno lako pratiti utakmice i steći znanja koja su potrebna da bi se uspješno kladilo. Mnogi kladitelji ne klade se samo na rezultate utakmica, nego i na ukupni zbroj poena te razne statističke učinke pojedinih igrača, kao što je broj koševa ili skokova itd. Iako mnogi detaljno prate učinke pojedinih igrača i momčadi, u košarci ima mnogo ozljeda tijekom utakmica, koje često dovode do gubitaka. Koeficijenti na pobjede momčadi u košarkaškim utakmicama rijetko su veći od 2, pa je teško ostvariti veći profit bez velikih ulaganja.

Zato mnogi kladitelji aktivnije proučavaju prošle učinke momčadi i igrača koje prate, a te podatke srećom u današnje doba na internetu nije nikakav problem pronaći. Radi se o podacima o dosadašnjem učinku u sezoni, učinku protiv pojedine ekipe, opće informacije o formi i mogućim ozljedama, minutaži u posljednjim utakmicama i slično. Za uspješno klađenje nije dovoljno pratiti samo jednu momčad u detalje, jer je potrebno znati nešto i o protivničkoj momčadi da bi se ispravno moglo predvidjeti razvoj neke utakmice.

Ako se radi o utakmici dvije momčadi usporedive kvalitete, rizično je kladiti se na bilo koju od momčadi, a i koeficijenti neće biti naročito primamljivi. Istovremeno, ako je situacija drukčija, gdje postoji jedan jasan favorit, tek tada neće biti isplativo kladiti se na favorita. Stoga je u košarci vrlo često igranje na pobjednika s hendikepom. Važno je samo da zapamtite da se više isplati igrati da će outsider “pokriti” hendikep, nego na favorita!