Ova škola košarke djeluje u sklopu Košarkaškog kluba Solin, malenog ali veoma uspješnog kluba koji već godinama aktivno djeluje na području Solina i koji nastupa u hrvatskoj A-2 ligi, drugom razredu hrvatske klupske košarke. Prošle godine klub je ostvario treće mjesto u tome natjecanju, a talenti koji stasaju u njihovoj školi košarke svakako imaju priliku pokazati se i u tom natjecateljskom razredu u seniorskoj momčadi.

Nedavno je klub javnosti obznanio da se njihovom stručnom osoblju pridružilo i jedno iznimno pojačanje, Ante Bilobrk. Klub je najavio dolazak toga legendarnoga košarkaškog trenera kao jedan od najvažnijih ciljeva novoizabrane uprave KK Solin. I dalje planiraju ulagati u razvijanje vlastitih mladih igrača, koji bi u konačnici trebali doprinijeti budućnosti cjelokupne hrvatske košarke.

Ante Bilobrk nastupao je u prošlosti za pregršt klubova koji su igrali u najjačoj kategoriji hrvatske košarkaške lige, uključujući klubove Alkar, Split, Šibenik te Kaštela. Igrao je i za mnoge inozemne klubove – u Izraelu, Bugarskoj, Maroku i Slovačkoj. Iako se nalazio na širem popisu pozivanih u hrvatsku reprezentaciju za nju nije nikada zaigrao, ali je nakon završetka aktivne karijere nedavno započeo svoju trenersku karijeru.

U Solinu je nedavno, uz školu košarke koja djeluje uz sami košarkaški klub, otvorena i univerzalna škola sporta, koja je namijenjena svoj djeci uzrasta tri do deset godina. U školi će se treninzi održavati četiri puta tjedno, kako na otvorenom tako i u dvorani. Program škole uključuje pružati djeci iskustva u raznim sportovima, a djeca na kraju imaju priliku odabrati kojim se sportom žele baviti, onim koji im se najviše sviđa odnosno onim u kojem postižu najbolje rezultate. S djecom će u sklopu ove škole raditi vrhunski treneri koji će preuzeti odgojnu ulogu, te koristiti modernu metodologiju sportskih treninga mladih sportaša kako bi im približio sport u skladu s njihovim razvojnim fazama i sposobnostima. Sigurno će među onom djecom koja prođu ovu univerzalnu školu biti i onih koji će se nakon toga poželjeti baviti košarkom.