Početkom srpnja, za vrijeme najveće nogometne euforije koja je tresla sve kutke Lijepe naše, u Zaboku je održan košarkaški kamp. Na njemu je sudjelovalo preko 200 djece, u dvije skupine, u dobi od 11 do 18 godina, a djeca su bila iz šest različitih zemalja, uključujući i Izrael. Upravo uz tih troje sudionika iz Izraela veže se i jedna zanimljivost, jer su njih troje na kamp došli sami, bez pratnje roditelja ili trenera.

Agencija “Pepi Sport” organizator je “Basketball Campa Croatia”, a njezin direktor Pero Dujmović ističe kako Hrvatskoj ovakvi sportski kampovi trebaju. Postoji ih već nekoliko, Cedevitin, Savezov, onaj u Umagu ali on smatra da ima mjesta za još jedan, organiziran upravo u Zaboku. Polaznici kampa su bili smješteni u hotelu Tuhelj, a trenirali su u novoj sportskoj dvorani u Zaboku. Smatra da je cijena od 2600 kuna po polazniku za sve navedeno sasvim prihvatljiva, a broj djece to samo potvrđuje, jer je očito da su roditelji spremni izdvojiti takav iznos za ovakvo ljetovanje i učenje košarke.

Bilo je i desetak vrlo talentiranih mladih košarkaša koji si nisu mogli takvo nešto priuštiti, pa im je direktor kampa osobno omogućio da sudjeluju na njemu, a mnogi od njih su pokazali svoj vrhunski talent i opravdali svoje sudjelovanje. Trener koji je vodio kamp je Jakša Vulić, a uz njega su s djecom radili Silvije Jenkač, Pero Maleš, Bariša Krasić, Arnel Dedić, Samo Udrih i Tomica Mijatović.

Jednodnevni gost kampa i najpoznatiji demonstrator bio je Gordan Giriček, bivši NBA igrač, ambasador kampa je višegodišnji kapetan Cibone Marin Rozić, a u drugom je terminu djecu posjetio također bivši NBA igrač Damjan Rudež. Ambasador kampa Rozić ističe kako ovakav kamp može talentiranom djetetu odrediti budućnost, jer su nekada i njega samog prepoznali na sličnom kampu. A i ako se to ne dogodi, djeca su smještena u hotelu s aqua parkom koji smiju koristiti, pa će se ako ništa drugo dobro zabaviti u društvu vršnjaka s kojima dijele interese.