Košarkaški klub “Cedevita”, višestruki prvak Hrvatske u košarci i sudionik Eurolige i drugih najjačih europskih natjecanja, 2007. godine osnovao je Školu košarke “Cedevita”. U tih posljednjih 11 godina ta se škola uspjela razviti u jedan od najkvalitetnijih sustava obrazovanja mladih košarkaša u cijeloj Republici Hrvatskoj. Do sada je održano preko 20 različitih oblika košarkaškog obrazovanja za mlade polaznike, i u njima je sudjelovalo preko 700 polaznika, što je čini i najbrojnijom školom u Hrvatskoj u posljednje vrijeme.

Škola je namijenjena polaznicima osnovnoškolskog uzrasta (dakle, dobi 8 – 15 godina), mogu se prijaviti djevojčice i dječaci, a za sudjelovanje u školi nije bitno ima li polaznik do tada već stečeno košarkaško znanje – sve što mu/joj je potrebno naučit će tijekom škole! Osim što mladim polaznicima pruža pravo bogatstvo iznimno kvalitetnih aktivnosti vezanih za razvijanje košarkaških sposobnosti i vještina, odlikuje se aktivnostima koje razvijaju timski duh, životne vrijednosti pozitive koje je bitno usađivati kod mladih, kao i kvalitetne životne navike.

Ova škola košarke svojim polaznicima pruža svakodnevne vrhunske košarkaške treninge koje vode neki od najboljih hrvatskih košarkaških trenera, organizirane u sportskin dvoranama namijenjenima upravo za košarkaški trening. Uz navedene treninge, polaznici će dobiti priliku sudjelovati u internom natjecanju u klupu, pod nazivom “Mala liga Cedevite”, gdje će moći pokazati svoje vještine i natjecateljsku sklonost. Najtalentiraniji među polaznicima bit će prepoznati i omogućit će im se dodatni trening, kao i napredak kroz dječje klupske selekcije što neke među njima može dovesti do profesionalnih košarkaških karijera – i već i jest! Naravno da će polaznici škole imati priliku upoznati i trenirati i s najboljim igračima, prvotimcima Cedevite i hrvatskim reprezentativcima, a dobit će i ulaznice za besplatan posjet svim utakmicama prve momčadi KK Cedevita, dok roditelji ostvaruju pravo na 50% popusta na godišnju kartu. Košarkaški klub Cedevita već godinama organizira i Ljetni košarkaški kamp na otoku Velom Lošinju, gdje polaznici škole također imaju priliku sudjelovati ako ih to zanima.