Mnoge promjene u Cedeviti pred nadolazeću sezonu

Pred početak nove natjecateljske sezone mnoge su se promjene dogodile kako u momčadi, tako i u trenerskom kadru hrvatskog prvaka, košarkaškog kluba Cedevita.

Najvažnije su promjene na samom čelu struke u klubu, gdje se više ne nalazi dosadašnji glavni trener Jure Zdovc, nego je prvu momčad koja će u sljedećoj sezoni nastupati u ABA ligi i Eurokupu preuzeo mladi španjolski trener Sito Alonso. Ovaj je mladi stručnjak do sada vodio nekoliko uglednih španjolskih klubova, 2012. godine je dobio nagradu za najboljeg trenera u Španjolskoj, a kao izbornik njihove reprezentacije U-20 osvojio je i medalju na Europskom prvenstvu.

Budući da je klub napustio i dosadašnji pomoćni trener Dražen Orešković, koji je bio specijalist za video pripremu igrača, morali su pronaći stručnjake da pomognu glavnom treneru. Tako su u klub stigli Teo Čizmić, koji se vraća iz mađarskih klubova i Ivan Perinčić, koji je već u prošlosti radio u Cedeviti kao dio stručnog stožera. Glavni kondicijski trener u klubu ostaje Slaven Hlupić. U HT Premijer ligi, manje bitnom natjecanju za klub, drugu će momčad voditi trener Slaven Rimac, nekadašnji proslavljeni hrvatski košarkaš, uz pomoć Ivana Kapova.

I u igračkom kadru najavljena su mnoga pojačanja i promjene. Kao najzapaženije ističemo svakako dovođenje bivšeg NBA igrača, nekadašnjeg razigravača u momčadi Atlanta Hawksa, Josha Magettea. On je još prošle sezone igrao u toj momčadi, odigrao je 18 susreta i u prosjeku ostvario gotovo 3 poena po susretu. Igrao je u mnogim europskim klubovima, pa mu ne bi trebao biti problem prilagoditi se na europski način igre. Potpisali su i s dvadesetosmogodišnjim brazilskim igračem Vitorom Beniteom, koji je posljednjih par sezona također igrao u Europi, u španjolskoj Murciji. Momčad Cedevite koja će nastupati u HT Premijer ligi pojačala se i krilnim centrom Tonijem Vitalijem, koji je prošlu sezonu igrao za Šibenik, a prije toga je igrao u mnogim hrvatskim klubovima.

No Responses

 1. g
 2. g
 3. g
 4. g
 5. Tai
 6. web
 7. G88
 8. pic
 9. Cbd
 10. ai
 11. man
 12. man
 13. ysz
 14. mal
 15. tik
 16. rek
 17. dot
 18. Pei
 19. se
 20. lel
 21. em
 22. CBD
 23. e
 24. p
 25. seo
 26. Yee
 27. web
 28. web
 29. web
 30. BA
 31. NW
 32. JK
 33. YR
 34. PQ

Leave a Reply