Mnoge promjene u Cedeviti pred nadolazeću sezonu

Pred početak nove natjecateljske sezone mnoge su se promjene dogodile kako u momčadi, tako i u trenerskom kadru hrvatskog prvaka, košarkaškog kluba Cedevita.

Najvažnije su promjene na samom čelu struke u klubu, gdje se više ne nalazi dosadašnji glavni trener Jure Zdovc, nego je prvu momčad koja će u sljedećoj sezoni nastupati u ABA ligi i Eurokupu preuzeo mladi španjolski trener Sito Alonso. Ovaj je mladi stručnjak do sada vodio nekoliko uglednih španjolskih klubova, 2012. godine je dobio nagradu za najboljeg trenera u Španjolskoj, a kao izbornik njihove reprezentacije U-20 osvojio je i medalju na Europskom prvenstvu.

Budući da je klub napustio i dosadašnji pomoćni trener Dražen Orešković, koji je bio specijalist za video pripremu igrača, morali su pronaći stručnjake da pomognu glavnom treneru. Tako su u klub stigli Teo Čizmić, koji se vraća iz mađarskih klubova i Ivan Perinčić, koji je već u prošlosti radio u Cedeviti kao dio stručnog stožera. Glavni kondicijski trener u klubu ostaje Slaven Hlupić. U HT Premijer ligi, manje bitnom natjecanju za klub, drugu će momčad voditi trener Slaven Rimac, nekadašnji proslavljeni hrvatski košarkaš, uz pomoć Ivana Kapova.

I u igračkom kadru najavljena su mnoga pojačanja i promjene. Kao najzapaženije ističemo svakako dovođenje bivšeg NBA igrača, nekadašnjeg razigravača u momčadi Atlanta Hawksa, Josha Magettea. On je još prošle sezone igrao u toj momčadi, odigrao je 18 susreta i u prosjeku ostvario gotovo 3 poena po susretu. Igrao je u mnogim europskim klubovima, pa mu ne bi trebao biti problem prilagoditi se na europski način igre. Potpisali su i s dvadesetosmogodišnjim brazilskim igračem Vitorom Beniteom, koji je posljednjih par sezona također igrao u Europi, u španjolskoj Murciji. Momčad Cedevite koja će nastupati u HT Premijer ligi pojačala se i krilnim centrom Tonijem Vitalijem, koji je prošlu sezonu igrao za Šibenik, a prije toga je igrao u mnogim hrvatskim klubovima.