Poziv: Božićni turnir u Sloveniji

U blagdanskom periodu, između blagdana Božića i dočeka nove Godine, po deveti put bit će organiziran košarkaški turnir s međunarodnim sudjelovanjem, Olimia Cup 2018, u Sloveniji. Turnir je smješten u fantastičnom okruženju termi Olimia, na samoj granici Slovenije s Hrvatskom, a ove godine dodana je i lokacija u dvorani unutar mjesta Rogaška Slatina, koje se nalazi uz same terme Olimija. Po prvi puta ove godine turnir će biti organiziran i za dječake i za djevojčice, podijeljenih u osam kategorija, od U-11 pa sve do U-17.

Organizatori očekuju sudjelovanje više od 70 ekipa iz različitih država, a turnir je odlukom organizatora ograničen na sudjelovanje deset ekipa u svakoj od kategorija, stoga ako želite osigurati sudjelovanje svoje ekipe nemojte oklijevati s prijavom organizatorima što je ranije moguće. Svaka od ekipa tijekom turnira odigrat će najmanje 4 utakmice, a kotizacija iznosi 130 € po prijavljenoj ekipi.

Lani su na turniru sudjelovale i neke hrvatske ekipe, posebice iz Istre: pulska ekipa “Stoja” imala je svoje predstavnike u dvjema kategorijama, U-13 kao i U-15, a ekipa iz Poreča u kategoriji U-15. Još za Uskrs ove godine održan je ženski turnir, na kojem je također sudjelovalo cijelo mnoštvo naših ekipa: košarkašice KK Ragusa, DOŠK-a, Rovinja, Šibenika i druge, a na kraju su mnoge od njih ostvarile veoma zapažene rezultate.

Po prvi puta ove godine turnir za djevojčice i dječake održava se u isto vrijeme, što će svakako dovesti do veće povezanosti među mladim sportašima. Organizacija ovoga turnira nadaleko je poznata kao izvanredna, te se organizatori trude utakmice odigrane na turniru približiti i onima koji im ne mogu direktno nazočiti pa tako nude play-by-play statistiku uživo na internetu, a finalne će utakmice u svim kategorijama biti uživo prenošene na najpoznatijoj internetskoj platformi za video sadržaje, YouTubeu.

Za turnir se možete prijaviti na web-stranici turnira http://olimiacup.preparatio.si/hr, a na istoj stranici možete pronaći i dodatne informacije kao i kontakte ako imate dodatnih pitanja.