U polufinalu Europskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u Barceloni sastali su se trenutačni svjetski prvak, hrvatska reprezentacija i aktualni olimpijski pobjednik, reprezentacija Srbije. Hrvatska reprezentacija poražena je u toj utakmici, protivnik je bilo bolji rezultatom 9:7, te će srpska reprezentacija igrati u finalu, dok će reprezentacija Hrvatske odigrati utakmicu u kojoj će nastojati osvojiti brončanu medalju. Drugo polufinale igraju reprezentacije Italije i Španjolske.

Ako bismo trebali istaknuti samo jedan razlog zašto je hrvatska reprezentacija u ovoj utakmici poražena, to bi svakako bila upravo nevjerojatno loša realizacija napada u kojima su naši igrači imali igrača više. Imali su tijekom polufinala naši takvu priliku 14 puta, a uspješno su iskoristili samo – 3. S takvom realizacijom gotovo je nemoguće pobijediti bilo koju ozbiljniju momčad, a reprezentacija Srbije to svakako jest. Uz to, naši su uspjeli propustiti realizirati čak i prigode kad su imali dva igrača više, što je nešto što se doista rijetko viđa u vaterpolu.

Nakon utakmice mnogi su se naši igrači, kao i izbornik Ivica Tucak požalili na nejasne i nekvalitetno primijenjene kriterije sudačke ekipe, te je tijekom utakmice bilo vrlo očito da su se naši igrači vrlo loše prilagodili takvom suđenju i da su dopustili da im ono izazove nervozu u igri. S druge strane, igrači protivničke ekipe na to su puno bolje reagirali, zadržali smirenost i na taj način uspjeli nadigrati naše igrače, ponajviše u prvoj četvrtini koja je završila sasvim neočekivanim rezultatom 3:5 (što je rezultat kojim ponekad znaju završavati cijele utakmice, a ne samo jedna četvrtina). Nervoza koja se uvukla u naše igrače pokazana je i kroz nekoliko zaista nesportskih poteza, kao što je udaranje protivničkog igrača Lorena Fatovića, što je nešto što se ne bi smjelo ponavljati u budućnosti, bez obzira na poraze.

U pobjedničkoj momčadi najbolji su bili Dušan Mandić i Miloš Ćuk, s po tri postignuta pogotka, dok je kod naših Ante Vukičević također zabio tri gola, a Andro Bušlje dva.